Passion: Miłego dnia wszystkim życzę!!! Martita: Witam wszystkich gości i zapraszam do rejestrowania się lub logowania :690: LadyW: !!!!!!!!! Hop Hop !!!!!!!!!! Ashram: WESOŁYCH ŚWIĄT !!! kwiatek12-28: avoid witaj na forum ;*

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 76 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
  Widok do druku

Gdzie mieszkamy?
Autor Wiadomość
PostWysłany: 09 Maj 2008, 19:24 
Bywalec
Bywalec

Dołączenie: 30 Kwi 2008, 21:28
Chciałam się zapytać o coś konkretnego ale przy okazji może pogadamy o naszych azylach :P1
Ja generalnie mieszkam w bloku, na 2 piętrze z dziwnymi sąsiadami..normalna jest tylko jedna sąsiadka o dziwo 60 letnia :) Mieszkam też w domu jednorodzinnym ze znajomymi na czas edukacji. I domek i blok mają swoje plusy i minusy ale już wiem, że kiedyś będę mieszkała w domu..jeszcze długa droga przede mną ale może sie uda ;)
Dlatego chciałabym Was spytać czy mieszka któraś z Was w domku kanadyjskim i mogłaby się podzielić doświadczeniami i sugestiami? Albo może połówek się na tym zna? :D

Gdzie mieszkamy?
PostWysłany: 09 Maj 2008, 20:12 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB

Dołączenie: 27 Kwi 2008, 14:18
Ja mieszkam w bloku na pietrze pod apteka i salonem gier wiec mam pod balkonem tarasy :P szkoda,ze nie moje :P sasiedzie sa chyba spoko,bo jeszcze nikt sie nie dopierdzielal :lol:
Na przeciwko mieszka ruska bardzo mila babka :D raz uratowalismy jej dom od pozaru :D wiec jest do tej pory wdzieczna :mrgreen:
Najgorzej wkurza mnie nad nami slazaczka,bo ciagle podsluchuje :evil: ,ale ogolnie jest oki.

Profil E-mail  

Gdzie mieszkamy?
PostWysłany: 09 Maj 2008, 22:05 
Super Użytkownik
Super Użytkownik
Awatar użytkownika

Dołączenie: 28 Kwi 2008, 17:33
wiecie gdzie ja mieszkam obecnie ;-) widziałyście same ;-) domek ,,bliźniak" z ogródeczkiem, 3 sypialnie , salon z jadalnią.. fanie jest :mrgreen: jak na razie... zobaczymy co bedzie jak sie ,,reszta" wprowadzi :/

na domkach kanadyjskich sie nie znam niestety ;-)

Profil E-mail  

Gdzie mieszkamy?
PostWysłany: 10 Maj 2008, 00:03 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB
Awatar użytkownika

Dołączenie: 29 Kwi 2008, 12:00
Miejscowość: z daleka ;)
no my mieszkamy w domku

nie kanadyjskim amerykanski :P czyli sciany z tekturki "pierdniesz" za przeproszeniem a w calym domu slychac ale tutaj tak sie domu buduje :/ nawet gwozdza w sciane neimozna wbic w wpadnie do srodka :shock: juz raz tak mialam trzeba jakim specjalnym urzadzonkiem szukac belki w scianie i tam dopiero bic gwozdzia :roll:

Profil E-mail  

Gdzie mieszkamy?
PostWysłany: 10 Maj 2008, 11:31 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB

Dołączenie: 28 Kwi 2008, 14:45
Ja mieszkam w domku ( ale nie kanadyjskim :)) ) przy lesie :) cisza... spokój, nikt się nie czepia jak robię imprezkę :mrgreen:
żadnym upierdliwych sąsiadów... no może poza jedną sąsiadką... ona lepiej wie co się dzieje u mnie w domu niż ja sama :roll:

Profil E-mail  

Gdzie mieszkamy?
PostWysłany: 10 Maj 2008, 18:08 
Ekspert
Ekspert
Awatar użytkownika

Dołączenie: 30 Kwi 2008, 20:32
Miejscowość: M...
Imię: Monika
ja mieszkam w bloku czterorodzinnym (MTBS się to zwie) sąsiedzi ??hmmm....jak dla mnie oki przynajmniej teraz ,kiedyś bywało różnie z nimi .No niestety na temat domków kanadyjskich nie wiem nic i nie pomogę :-?
Ninka, haha dobre z tym gwoździem :lol:

Profil E-mail  

Gdzie mieszkamy?
PostWysłany: 10 Maj 2008, 21:11 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB
Awatar użytkownika

Cytat:
Ninka, haha dobre z tym gwoździem

a wez nic nie mow.Tutaj normalnie sa puste sciany kiedys bylam na budowie i widzialam szkielet domu :shock:

Profil E-mail  

Gdzie mieszkamy?
PostWysłany: 11 Maj 2008, 10:06 
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Dołączenie: 27 Kwi 2008, 13:39
Imię: Margaretka
My mieszkamy w piętrowym domku jednorodzinnym. Jest to dom budowany w latach 70-tych i wciąż jakieś remonty mamy.Póki co zamieszkujemy piętro (2 pokoje,kuchnia i łązienka) a cały dół domu mamy do remontu.Właśnie zamówiliśmy okna i bierzemy się do pracy... Taki dom to ciągłe wydatki ale i tak nie zamieniłabym się na mieszkanie w bloku,choć to wygodniejsze pod względem utrzymania.Nic nie zastąpi podwórka na którym dzieci mogą się bezpiecznie bawić i kawałka trawki na której można rozłożyć leżaczek i poleżeć w cieniu jabłonki......

Profil E-mail  

Gdzie mieszkamy?
PostWysłany: 11 Maj 2008, 12:30 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB
Awatar użytkownika

Dołączenie: 28 Kwi 2008, 20:41
Miejscowość: Warszawa
Imię: Olga
Ja mieszkam od zawsze w bloku, w trzech pokojach na trzecim piętrze :) Blok jest stary, ale ogólnie to nie narzekam. Sąsiadów mam miłych i spokojnych, praktycznie sami emeryci ;-) Okolica też jest fajna, bo to peryferie Warszawy, bliżej mam do Puszczy Kampinoskiej niż do centrum miasta, ale i komunikacja jest bardzo dobra, metrem do centrum dojeżdżam w kilkanaście minut :) Ale domek to moje marzenie i myślę, że uda mi się je zrealizować, już wspólnie z P. :)

Profil E-mail  

Gdzie mieszkamy?
PostWysłany: 23 Maj 2008, 17:35 
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Dołączenie: 27 Kwi 2008, 09:48
Miejscowość: R. Śl.
Imię: Magda
Nympha napisał/a:
Ja mieszkam od zawsze w bloku,

ja też :D pierwsze piętro, 3 pokoje, kuchnia, łazienka ;) sąsiadów za bardzo nie znamy, ale sąsiadka z naprzeciwka jest bardzo fajną starszą kobietą :) jak gdzieś wyjeżdżamy, to zawsze nam mieszkanka pilnuje, pewnie pół dnia spędza przy drzwiach i nasłuchuje czy wszystko jest oki :lol:

http://rosaromaniuk.com/

Profil E-mail  

Gdzie mieszkamy?
PostWysłany: 29 Maj 2008, 12:52 
Fanatyk
Fanatyk
Awatar użytkownika

Dołączenie: 28 Kwi 2008, 18:05
Miejscowość: Zadupie city
ja pomieszkuje w 4 pietrowym bloku na pietrze ostatnim w samym szczycie :) mam łazienke, kuchnie, mały pokój, duzy pokój ( przegrodzony wiec sa teraz 2 mniejsze :P ) no i przedpokój :P aa i mam spory balkon :) niestety jako ze mieszkam w szczycie od nawietrznej strony to nie moge na nim postawic zadnych kwiatkow.... w lato najwieksze słonce, na jesieni zawsze zacina najgorszy wiatr i deszcz( wymywa ziemie z doniczek i syf sie niesamowity robi :P ) a w zime trzeba łopata odsniezac hehehehe
okolica mi sie podoba bo pomimo ze to blokowisko to mój blok jest juz własciwie na przedmiesciach ( tego mojego zadupia :P całe miasto jest jak przedmiescie wiec wyobrazcie sobie jak wyglada jego przedmiescie :P )
gdzie nie spojrze tam domki jednorodzinne, troche pól, w oddali las no i masa drzew :)

Profil E-mail  

Gdzie mieszkamy?
PostWysłany: 30 Maj 2008, 01:35 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB
Awatar użytkownika

o mamo jak ja chce juz mieszkac na swoim...... wszystko mnie drazni :( ze musze ciagle sprzatc a wszyscy maja to gdzies :roll:
piore gotuje sprzatam zero podziekowania, zero wolnej chwili, :ryczy:
R sie wscieka ze jest ciasno, ze nie ma gdzie sie uczyc, ze ciuchow nie ma gdzie upachc ...itd..itd..... mam chyba dola :(

Profil E-mail  

Gdzie mieszkamy?
PostWysłany: 30 Maj 2008, 04:22 
Bywalec
Bywalec
Awatar użytkownika

Dołączenie: 08 Maj 2008, 05:14
Miszkanko 3 pokoje + kuchnia w bloku na 7 piętrze ;) ale marzy mi się domek na wsi :)

Profil E-mail  

Gdzie mieszkamy?
PostWysłany: 30 Maj 2008, 11:57 
Fanatyk
Fanatyk
Awatar użytkownika

Dołączenie: 28 Kwi 2008, 18:05
Miejscowość: Zadupie city
Sirga napisał/a:
ale marzy mi się domek na wsi :)
juz nawet nie koniecznie na wsi...ale zeby sporo ziemi do okoła było :P kooocham sie babrac w ogródku :) musiałabym miec 3 :P warzywny, kwiatowo, drzewkowo, ozdobny :P i taki sad malutki :) ale koniec offtopa :oops: poki co gniote sie w bloku :P

Profil E-mail  

Gdzie mieszkamy?
PostWysłany: 30 Maj 2008, 12:03 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB
Awatar użytkownika

Dołączenie: 27 Kwi 2008, 09:39
Imię: Monika
ja mieszkam w domku jednorodzinnym, ogódeczek jakiś jest trawka i te sprawy :D :D

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 76 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości