Passion: Miłego dnia wszystkim życzę!!! Martita: Witam wszystkich gości i zapraszam do rejestrowania się lub logowania :690: LadyW: !!!!!!!!! Hop Hop !!!!!!!!!! Ashram: WESOŁYCH ŚWIĄT !!! kwiatek12-28: avoid witaj na forum ;*

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
  Widok do druku

Re: Klaps, to już przemoc?
Autor Wiadomość
PostWysłany: 09 Lut 2011, 15:31 
Bywalec
Bywalec
Awatar użytkownika

Dołączenie: 30 Sty 2011, 16:49
Nympha napisał(a):
I ja tak myślę. Podobnie jak np. klepnięcie dziecka po rączce, kiedy sięga do gazu czy kontaktu. Byleby nie przegiąć, nie użyć do tego siły.

Dokładnie to potwierdzam dziecku krzywdy nie zrobimy ale nauczymy go że nie wolno tego np dotknąć bo może sobie poparzyć rączkę..

Profil E-mail  

PostWysłany: 10 Lut 2011, 11:32 
Początkujący
Początkujący
Awatar użytkownika

Dołączenie: 14 Lis 2009, 17:02
Miejscowość: Warszawa
Imię: Agnieszka
samym klapsem dziecku krzywdy nie zrobimy ale wiele nauczymy

Profil E-mail  

PostWysłany: 23 Lut 2011, 15:06 
Początkujący
Początkujący
Awatar użytkownika

Dołączenie: 24 Lut 2009, 13:07
Lepiej dać klapsa w pupę niż czekać aż dziecko nas doprowadzi do szłu i wtedy nim potrząsać
ostatnio zauważyłam u koleżanek które mają małe dzieci że długo trzymają swoje nerwy ale potem jak wybuchają to albo powiedzą coś okropnego albo strzelą dzieciaka tak że aż strach
dzieci potrafią dać dorosłym do wiwatu ale jak się długo czeka z reakcją to potem ta reakcja jest spotęgowana i może być naprawdę niefajnie
moim zdaniem lepiej dać małego klapsa jako sygnał zamiast prowadzić długie dyskusje które nie przynoszą efektów a doprowadzają rodziców do szału
sorry że się tak rozpisałam ale mam koleżankę która stara się wszystko dziecku tłumaczyć, dzieciak ją olewa a ona mu tłumaczy i tłumaczy a gdy już wychodzi z siebie potrafi tak dać czadu że... no nie mogę pisać :(
w każdym razie czasami przemoc słowna bardziej może dziecko dotknąć niż ten mały klaps

Profil E-mail  

PostWysłany: 10 Mar 2011, 10:24 
Początkujący
Początkujący
Awatar użytkownika

Dołączenie: 24 Lut 2009, 13:07
Wiecie co nie wiem czy miałam rację z tym klapsem, po sprawie z Szymonem którego mama nie tylko okropnie przezywa to jeszcze strasznie bije już sama nie wiem
proszę nie brać mojego poprzedniego postu pod uwagę w dyskusji

Profil E-mail  

PostWysłany: 11 Mar 2011, 21:01 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB

Dołączenie: 27 Kwi 2008, 14:18
ahniecha napisał(a):
samym klapsem dziecku krzywdy nie zrobimy ale wiele nauczymy

gu...prawda :P nie mowie,bo sama nieraz nie wytrzymam i dam w dupe,ale w moim przapdku to nic nie daje :? on i tak robi mi na zlosc czy dostanie w dupe czy nie czy krzeczye czy mowie cicho wiec teraz bardziej zaczely skutkowac kary i przynajmniej po takim incydencie mam pol dnia spokoju :P
wiec nie weim,czy klaps tak duzo nauczy...wrecz przeciwnie jak bede go bila on bedzie bil mlodsze dziecko gdy cos zrobi bo bierze ze mnie przyklad.

Profil E-mail  

PostWysłany: 01 Sie 2011, 20:00 
Nowy na forum
Nowy na forum
Awatar użytkownika

Dołączenie: 13 Lip 2011, 15:42
Trzeba rozróżnić bicie od np. trzepnięcia po łapkach, czy klapsa w pupę. Czasem trzeba zareagować bardzo szybko i wykorzenić rodzący się błędny sposób działania. Np ja dałam synkowi klapsa, kiedy wybiegł mi prosto ze sklepu na ulicę. To nie był czas i miejsce na pouczające rozmowy i perswazje. To był moment na klapsa.

Profil E-mail  

PostWysłany: 11 Sie 2011, 11:38 
Nowy na forum
Nowy na forum
Awatar użytkownika

Dołączenie: 11 Sie 2011, 09:02
Miejscowość: Szczecin
Imię: Olga
Klaps nigdy dziecku nie zaszkodzi. Oczywiście jeżeli mamy konkretny powód. Nie można rozpuścić dziecka, bo wejdzie nam na głowę.

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości