Passion: Miłego dnia wszystkim życzę!!! Martita: Witam wszystkich gości i zapraszam do rejestrowania się lub logowania :690: LadyW: !!!!!!!!! Hop Hop !!!!!!!!!! Ashram: WESOŁYCH ŚWIĄT !!! kwiatek12-28: avoid witaj na forum ;*

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
  Widok do druku

Re: Który manicure wybrać na ślub?
Autor Wiadomość
PostWysłany: 14 Maj 2011, 17:38 
Maniak postów
Maniak postów
Awatar użytkownika

Dołączenie: 13 Maj 2010, 17:46
Miejscowość: 3city
Imię: Joanna
Mi zdecydowanie najbardziej podobają się te z nr 6. Sama takie miałam. Nie lubię przesady na paznokciach.

http://niebieskookagigi.blogspot.com/

Image

Profil E-mail  

PostWysłany: 25 Sie 2011, 19:54 
Nowy na forum
Nowy na forum
Awatar użytkownika

Dołączenie: 07 Cze 2010, 18:30
Imię: Marta
dla mnie standard - french jest najlepszy, tyle że teraz postawiłabym na manicure hybrydowy co by mieć komfort na dłuższy czas, próbowałyście ? Jak z długotrwałością?

Profil E-mail  

PostWysłany: 08 Wrz 2011, 08:21 
Nowy na forum
Nowy na forum
Awatar użytkownika

Dołączenie: 07 Wrz 2011, 11:16
Imię: kasia
Napisz coś więcej o tym manicure hybrydowym, to jakieś połączenie tak ?

Profil E-mail  

PostWysłany: 08 Wrz 2011, 20:34 
Maniak postów
Maniak postów
Awatar użytkownika

Dołączenie: 26 Paź 2009, 14:40
Imię: Ulka
Frezja napisał(a):
manicure hybrydowy co by mieć komfort na dłuższy czas, próbowałyście ? Jak z długotrwałością?

myślę, że jest trwały, tydzień temu sobie zrobiłam i póki co, nic złego się nie dzieje

Zołłi napisał(a):
to jakieś połączenie tak

to jest po prostu kolorowy żel, nic innego

Profil E-mail  

PostWysłany: 09 Wrz 2011, 08:17 
Nowy na forum
Nowy na forum
Awatar użytkownika

Dołączenie: 07 Wrz 2011, 11:16
Imię: kasia
Aaaa, to już kumam, fajny pomysł, może sobie zrobię, skoro to mniej zachodu potem.

Profil E-mail  

PostWysłany: 25 Lis 2011, 11:40 
Nowy na forum
Nowy na forum
Awatar użytkownika

Dołączenie: 25 Lis 2011, 11:07
Miejscowość: Warszawa
Imię: Agnieszka
Nie lubię takich wielkich szponów, motyw nr. 4 jest ładny z takimi delikatnymi kwiatuszkami.

Profil E-mail  

Paznokcie
PostWysłany: 21 Lut 2012, 16:12 
Nowy na forum
Nowy na forum

Dołączenie: 21 Lut 2012, 16:07
Witajcie. Za 2 miesiące wychodzę za mąż! :) Już pomału czas zacząć myśleć o swoim wyglądzie. Zastanawiam się co zrobić z paznokciami swoimi. Nie są zbyt urodziwe, szczerze mówiąc zniszczone nieco. Zatuszować to jakimiś tipsami, czy może jakaś inna stylizacja? Poradzcie prosze

Profil E-mail  

Re: Paznokcie
PostWysłany: 21 Lut 2012, 17:04 
Nowy na forum
Nowy na forum

Dołączenie: 21 Lut 2012, 17:00
Imię: Weronika
Nie, tipsy to nie jest dobry pomysł - po pierwsze wyszły z mody, po drugie okropnie niszczą paznokcie. Na twoim miejscu postawiłabym na naturalne, zadbane pazurki. Masz 2 miesiące, trochę nie wiele, ale sądzę, że w profesjonalnym salonie dadzą sobie rade. Jakiś fajny manicure połączony ze SPA - mysle ze to by bylo to:)

Profil E-mail  

PostWysłany: 21 Lut 2012, 19:43 
Nowy na forum
Nowy na forum

Dołączenie: 21 Lut 2012, 19:35
Imię: Alina
smerfetkahh napisał(a):
2 sliczna!!!
te namalowane kwiatki to tak wiesniaczko wygladaja :lol4: juz bym wolala sam frencz niz tez wiesniany kwiat.
paznokcie z kwiatkiem z akrylu bardzo ladny,ale jak dla mnie to roche za ciezko sie wydaje.

Mi też takie malowane kwiatki kojarzą się z wiejską potańcówką... :D
Osobiście najbardziej preferuję jednolity kolor lub klasyczny (ładnie zrobiony) frencz. Ale oczywiście żaden wzór nie wygląda ładnie na niezadbanych paznokciach, moje niestety od nadmiaru pracy nie są w dobrym stanie... Tipsów nie chcę, bo będzie jeszcze gorzej, a poza tym nie podobają mi się. Próbowałam wcierać olejek rycynowy ale marna poprawa.
Orientujecie się w jakich cenach jest takie SPA dla paznokci? :)

Profil E-mail  

PostWysłany: 21 Lut 2012, 20:09 
Nowy na forum
Nowy na forum

Dołączenie: 21 Lut 2012, 20:01
Imię: Sylwia
skitles napisał(a):
Witajcie. Za 2 miesiące wychodzę za mąż! :) Już pomału czas zacząć myśleć o swoim wyglądzie. Zastanawiam się co zrobić z paznokciami swoimi. Nie są zbyt urodziwe, szczerze mówiąc zniszczone nieco. Zatuszować to jakimiś tipsami, czy może jakaś inna stylizacja? Poradzcie prosze

Tipsy są strasznie niemodne. Skoro Twoje paznokcie są w kiepskiej formie to radziłabym najpierw poprawić ich stan.Myślę, że dobry był by japoński manicure.Jest on bardzo zalecany na kruche, łamliwe i rozdwajające się paznokcie. Możesz go zrobić sama.Zrób teraz i powtórz za 2 a potem za jakieś 5 tygodni.Tylko nie rób go przed samym ślubem bo przez kilka dni nie można paznokci malować.A tuż przed ślubem zrób sobie jakiś ładny hybrydowy manicure u kosmetyczki.

Profil E-mail  

PostWysłany: 21 Lut 2012, 22:10 
Nowy na forum
Nowy na forum

Dołączenie: 21 Lut 2012, 17:00
Imię: Weronika
strzałeczka26 napisał(a):
skitles napisał(a):

Tipsy są strasznie niemodne. Skoro Twoje paznokcie są w kiepskiej formie to radziłabym najpierw poprawić ich stan.Myślę, że dobry był by japoński manicure.Jest on bardzo zalecany na kruche, łamliwe i rozdwajające się paznokcie. Możesz go zrobić sama.Zrób teraz i powtórz za 2 a potem za jakieś 5 tygodni.Tylko nie rób go przed samym ślubem bo przez kilka dni nie można paznokci malować.A tuż przed ślubem zrób sobie jakiś ładny hybrydowy manicure u kosmetyczki.

Racja manicure japoński jest polecany na kruche paznokcie, nie jest skomplikowany ale nie robiłabym go sama w domu tylko mimo wszystko wybrałabym się do kosmetyczki. Tym bardziej, że nie chce mieć ładnych paznokci na zwyklą impreze tylko na własny ślub. Taki dzień jest raz i powinna na nim wyglądać pięknie :) lepiej żeby wszystko było zrobione profesjonalnie.

Profil E-mail  

PostWysłany: 22 Lut 2012, 09:22 
Nowy na forum
Nowy na forum

Dołączenie: 21 Lut 2012, 16:07
No jeżeli chodzi o 'bogactwo' czynników dobrze wpłyjących na paznokcie to sporo wymieniają : "Ten unikatowy manicure nadaje paznokciom blask, a także zasila je w składniki naturalne (m.in. witaminy A + E), keratynę, pyłek pszczeli oraz krzemionkę z morza japońskiego." Nie słyszałam wcześniej o tym zabiegu. Czy to nie jest tylko reklama?
Paznokcie wyglądają jak po jakiejś stylizacji, która wlasnie w zasadzie niszczy je.

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości