Passion: Miłego dnia wszystkim życzę!!! Martita: Witam wszystkich gości i zapraszam do rejestrowania się lub logowania :690: LadyW: !!!!!!!!! Hop Hop !!!!!!!!!! Ashram: WESOŁYCH ŚWIĄT !!! kwiatek12-28: avoid witaj na forum ;*

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 82 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
  Widok do druku

Mieszkanie lub dom - lokum naszych marzeń :)
Autor Wiadomość
PostWysłany: 13 Maj 2011, 09:33 
Nowy na forum
Nowy na forum
Awatar użytkownika

Dołączenie: 16 Sie 2010, 17:50
Imię: wika
Jak, gdzie, za ile? Czyli w jakim kraju czy mieście chciałybyście mieszkać?
Może macie ulubiona dzielnicę? Jak miałoby to lokum wygladać?

Wklejajcie zdjęcia jako inspiracje dla tych co się urządzają :)

Profil E-mail  

Re: Mieszkanie lub dom - lokum naszych marzeń :)
PostWysłany: 13 Maj 2011, 13:59 
Nowy na forum
Nowy na forum
Awatar użytkownika

Dołączenie: 26 Lis 2009, 15:37
ojej jaki szeroki temat... moglabym na Twoje pytanie caly referat napisac :P
Mieszkam aktualnie w Anglii, ale juz niedlugo zamierzam wrocic do Polski i myslalam o stolicy:) a skoro bede chciala mieszkac w Wawie, to napewno nie w domu, bo to troche wiecej kosztuje - czyli mieszkanko :) Mieszkanie do miliona bym znalazla napewno tam:) W sumie nie chcialabym zaraz mieszkac w samym centrum...co do dzielnicy to nie wiem, bo sie slabo orientuje, napewno musialabym miec gdzie wyjsc z malenstwem na spacerek:)

Profil E-mail  

PostWysłany: 16 Maj 2011, 13:38 
Początkujący
Początkujący
Awatar użytkownika

Dołączenie: 18 Kwi 2011, 15:35
Imię: Monika
co do marzeń, to chcę willę na warszawskim Mokotowie, albo Żoliborzu. Wiecie środek miasta a cisza i spokój. Realnie będę musiała zadowolić się mieszkankiem :) w grę bezie wchodził kredyt, więc muszę jeszcze trochę poczekać aż moja sytuacja finansowa zacznie się klarować.

Susana jak masz około miliona, to na pewno się znajdzie. A skoro nie centrum to pamiętaj, żeby było blisko metra. To zdecydowanie najlepszy środek lokomocji w Warszawie :)

Profil E-mail  

PostWysłany: 17 Maj 2011, 11:47 
Nowy na forum
Nowy na forum
Awatar użytkownika

No właśnie komunikacja jest najważniejsza. W takim Mediolanie czy Tokio, możesz mieszkać gdzie chcesz, bo zawsze i wszędzie dojedziesz. Warszawa ma jedną linię metra niestety.
Ale juz jak coś, to fajnie przy niej mieszkać, albo tam gdzie nie ma korków, albo gdzie inne środki lokomocji są ;)

Ja chciaabym mieszkać przy molo w Sopocie, ale tak realnie, to jestem w Wawie...i muszę tu być narazie ze względu na pracę. Wynajmuje mieszkanie i szukam czegoś fajnego.
Dobrze byłoby połaczyć fantazję, z czymś fajnym i pragmatyzmem zarazem... :)

Profil E-mail  

PostWysłany: 17 Maj 2011, 12:49 
Nowy na forum
Nowy na forum
Awatar użytkownika

Dołączenie: 26 Lis 2009, 15:37
patrze,ze wszyscy stawiaja na Warszawe;)
no fakt przy metrze byloby najlepiej - moze byc nawet ten Mokotow:) tylko nie chcialabym jakiegos byle jakiego mieszkania- wiadomo to jest inwestycja na cale zycie.

Profil E-mail  

PostWysłany: 17 Maj 2011, 19:54 
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Dołączenie: 07 Maj 2008, 15:42
wikaG napisał(a):
Ale juz jak coś, to fajnie przy niej mieszkać, albo tam gdzie nie ma korków, albo gdzie inne środki lokomocji są ;)

W Warszawie chyba tylko na osiedlowych nie ma korków. :P
Oprócz metra są jeszcze tramwaje, które w zasadzie nie stoją w korkach(poza tym jak się jakiś popsuje :hahaha: )
Słyszałam, że koszt wybudowania domu jest porównywalny do zakupu mieszkania, tylko trzeba się liczyć z dodatkowym czasie na dojazd :roll:

PostWysłany: 18 Maj 2011, 10:03 
Początkujący
Początkujący
Awatar użytkownika

Susana napisał(a):
tylko nie chcialabym jakiegos byle jakiego mieszkania- wiadomo to jest inwestycja na cale zycie.

Też mam do tego takie podejście. Szczególnie, ze ostatni kryzys pokazał ,że wale nie tak łatwo sprzedać mieszkanie. Ja chciałabym kupić coś już na stałe (albo prawie na stałe :P). Powoli zaczynam się rozglądać :) Proponuję powymieniać się lokalizacjami. co Wy na to?

Profil E-mail  

PostWysłany: 18 Maj 2011, 10:05 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB
Awatar użytkownika

Dołączenie: 28 Kwi 2008, 20:41
Miejscowość: Warszawa
Imię: Olga
A ja Wam tak powiem, że nie chciałabym zmieniać ani miasta ani dzielnicy, w której mieszkam. Jasne, że kiedyś będzie nam potrzebne większe lokum, ale ogólnie chciałabym w tej okolicy zostać :)

Profil E-mail  

PostWysłany: 18 Maj 2011, 21:17 
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Dołączenie: 07 Maj 2008, 15:42
Nympha napisał(a):
A ja Wam tak powiem, że nie chciałabym zmieniać ani miasta ani dzielnicy, w której mieszkam. Jasne, że kiedyś będzie nam potrzebne większe lokum, ale ogólnie chciałabym w tej okolicy zostać :)

Nie dziwię Ci się. ;*
Postawicie większą chatę i będzie GIT :690:

PostWysłany: 19 Maj 2011, 08:39 
Początkujący
Początkujący
Awatar użytkownika

Nympha napisał(a):

Miasta na pewno nie, mam tu całą rodzinę. A z dzielnica nie miałam takiego problemu, b rodzice mieszkają na przedmieściach a ja miałam serdecznie dosyć dojazdów. Teraz szukam czegoś z dobrą komunikacją! To najważniejsze. Godziny spędzane codziennie w zatłoczonych autobusach to na prawdę strata czasu i zdrowia, bo skraca się czas odpoczynku.

Profil E-mail  

PostWysłany: 19 Maj 2011, 09:46 
Nowy na forum
Nowy na forum
Awatar użytkownika

Martita napisał(a):
wikaG napisał(a):

W Warszawie chyba tylko na osiedlowych nie ma korków. :P
Oprócz metra są jeszcze tramwaje, które w zasadzie nie stoją w korkach(poza tym jak się jakiś popsuje :hahaha: )
Słyszałam, że koszt wybudowania domu jest porównywalny do zakupu mieszkania, tylko trzeba się liczyć z dodatkowym czasie na dojazd :roll:

Hehe :) To prawda.... Tylko osiedlówki są puste.... :( Dlatego ja zaczęłam szukać takiego miejsca, gdzie mam wszystkie możliwe środki lokomocji - metro, autobus i tramwaj. Nie jest to jednak łatwe, bo ja nie chce mieszkać w jakimś starym, koszmarnym mieszkaniu... :(

A co do domu, to fakt-można wybudować. Ale potem trzeba dojeżdżać - dochodzą ci koszty paliwa, trzeba też zapłacić za ogrzewanie, wodę i inne media, które w domach niestety drożej wychodzą... Wiem, bo rodzice mają dom. Jak jest sezon grzewczy, to w tysiącach mają rachunki. A przecież w mrozie nie będziesz siedzec.

---------------

moni_d napisał(a):
Nympha napisał(a):

Miasta na pewno nie, mam tu całą rodzinę. A z dzielnica nie miałam takiego problemu, b rodzice mieszkają na przedmieściach a ja miałam serdecznie dosyć dojazdów. Teraz szukam czegoś z dobrą komunikacją! To najważniejsze. Godziny spędzane codziennie w zatłoczonych autobusach to na prawdę strata czasu i zdrowia, bo skraca się czas odpoczynku.

No dokładnie... Mam tak samo :)
Ale tam gdzie masz dobra komunikację, masz zazwyczaj stare śmierdzące klatki, i mieszkania z zaciekami na scianach :kolobok:
Mnie się marzy taki standard jak na przedmieściach, czy w miasteczku wilanów, czyli nowe i świeże lokum.

Profil E-mail  

PostWysłany: 19 Maj 2011, 10:16 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB
Awatar użytkownika

Dołączenie: 28 Kwi 2008, 20:41
Miejscowość: Warszawa
Imię: Olga
wikaG napisał(a):
Ale tam gdzie masz dobra komunikację, masz zazwyczaj stare śmierdzące klatki, i mieszkania z zaciekami na scianach :kolobok:

E, według mnie nieprawda ;)
Weźmy sobie chociażby okolice Metra Młociny, nowe osiedla wyrastają tam jak grzyby po deszczu.

Profil E-mail  

PostWysłany: 20 Maj 2011, 10:23 
Początkujący
Początkujący
Awatar użytkownika

Dokładnie! To samo Mokotów! Mój kolega kupił tam sobie tak wypasione mieszkanko w zupełnie nowym budynku, że normalnie zaniemówiłam ;P

Profil E-mail  

PostWysłany: 20 Maj 2011, 10:27 
Nowy na forum
Nowy na forum
Awatar użytkownika

Może i tak, ale ja nic fajnego nie zauważyłam..... ;)

Profil E-mail  

PostWysłany: 20 Maj 2011, 10:35 
Początkujący
Początkujący
Awatar użytkownika

No nie wiem, co lubisz ale moim zdaniem, to jest fajne i daleko tam do śmierdzących klatek :P

nie linkujemy

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 82 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości