Passion: Miłego dnia wszystkim życzę!!! Martita: Witam wszystkich gości i zapraszam do rejestrowania się lub logowania :690: LadyW: !!!!!!!!! Hop Hop !!!!!!!!!! Ashram: WESOŁYCH ŚWIĄT !!! kwiatek12-28: avoid witaj na forum ;*

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 97 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
  Widok do druku

Re: PETYCJA
Autor Wiadomość
PostWysłany: 30 Paź 2008, 01:20 
Fanatyk
Fanatyk
Awatar użytkownika

Dołączenie: 12 Lip 2008, 14:59
Miejscowość: Podmrok
Mam nadzieję że masz racje :) W sprawach polityki jestem totalnym pesymistą ( obiecanki cacanki, a oni i tak swoje robią), ale podniosłaś mnie trochę na duchu i dzięki Ci za to ;*
Nie pozostaje więc nic innego jak czekać na wieści i komunikaty z MŚ i trzymać kciuki :)

Profil E-mail  

PostWysłany: 30 Paź 2008, 01:24 
Fanatyk
Fanatyk
Awatar użytkownika

Dołączenie: 27 Maj 2008, 21:09
nie wiem czy mam racje to są tylko fakty z konstytucji,o tej ustawie to niewiele wiem.jest termin wejścia jakiś?a skąd wiecie że podpisał?o samym procesie to wiem teraz sporo bo sama musze kilka tach głupich ustaw napisac :lol7: moge jutro na zajęciach o to zapytac,może coś będą więcej o tym wiedziec.

PostWysłany: 30 Paź 2008, 01:28 
Fanatyk
Fanatyk
Awatar użytkownika

Że podpisał wiadomo z pewnego źródła : http://www.prezydent.pl/x.node?id=21543157

( nie wiem czy mogę ten link zapodać, nie jest to forum konkurencyjne :lol4: :lol4: , ale gdybym łamał regulamin to proszę o jego usunięcie)

Ustawa ma wejść w życie z dniem 1 stycznia 2009

Profil E-mail  

PostWysłany: 30 Paź 2008, 01:39 
Fanatyk
Fanatyk
Awatar użytkownika

to cie chyba nie pociesze jednak.według mnie nie ma dobrych podstaw do zgłoszenia niezgodności z konstytucją(tak tak to wszyscy są równi-to troche nadinterpretacja w wielu innych aspektach ujawina sie że nie są) a skoro podpisał i wchodzi dośc szybko...to wejdzie w życie.zapytam jutro o to jakiegoś specjaliste od konstytucjonalizmu...

PostWysłany: 30 Paź 2008, 01:49 
Fanatyk
Fanatyk
Awatar użytkownika

Łamie prawa konstytucyjne w miejscu, gdzie jest napisane, że zwierzęta będą zabierane hodowcom nieodpłatnie.
Jest to pogwałcenie prawa do własności osobistej i nietykalności mienia. Innym przykładem głupoty jest fakt, że ustawa miała chronić środowisko, a wiele zwierząt z tych wymienionych jako niebezpieczne jest chronionych i rzadkich. Zwierzęta wg ustawy maja trafiać do ogrodów zoologicznych ( które już w szoku zaczęły wysyłać masowe protesty, ponieważ nie są w stanie zapewnić odp środków do życia tak ogromnej ilości zwierząt) a w przypadku, odmowy przyjęcia zwierzęcia przez placówkę będzie ono usypiane. Teraz jak się ma ochrona zagrożonych gat do ich masowej eksterminacji :?: Namierzyć właścicieli tych zwierzątek nie będzie organom władzy trudno, ponieważ wymagana jest ich rejestracja w urzędach :lol7: Właścicielom pozostaje tylko czekać aż zapuka policjant do drzwi i zabierze im ich hodowle, często warte kilkadziesiąt tysięcy zł :)

( To tak jakbyś pół życia zbierała kasę na torebki LV, udałoby Ci się przez te lata skompletować kilka sztuk w swojej kolekcji, a tu nagle wychodzi ustawa że mimo iż w całej europie torebki cieszą się popularnością i są marzeniem niejednej kobiety, to u nas są zakazane... Przychodzi policja i zabiera Ci wszystkie po czym wychodzi i to już koniec Twoich marzeń, torebek a wszystkie lata odkładania kasy na nie giną bezpowrotnie, bo nie masz prawa oczekiwać żadnej rekompensaty za odebrane Ci dobra...)

Profil E-mail  

PostWysłany: 30 Paź 2008, 07:43 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB
Awatar użytkownika

Dołączenie: 27 Kwi 2008, 09:39
Imię: Monika
sczerze mówiąć na tych wsyzstkich akcjach politycznych sie nie znam, ale myślalam ze wygracie :/

Profil E-mail  

PostWysłany: 30 Paź 2008, 08:20 
Fanatyk
Fanatyk
Awatar użytkownika

Ashram no ale tak już jest jak coś staje sie nielegalne.dziwne by było gdyby za to płacili.za zabrane nielegalne rzeczy nigdy nie płacą.ale dokładnie sie dzisiaj dowiem jak to jest.według mnie to za mało :608: ktoś to sprytnie napisał nie ma sie za bardzo do czego przyczepic.i pewnie dlatego też przeszło bo prawnie jest dobrze ułożona.tak ja wiem ty widzisz w tym niezgodności,ja też widze że nie koniecznie sie pokrywa z konst. ale nie aż tak by to coś dało(tak mi sie wydaje)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 97 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości