Passion: Miłego dnia wszystkim życzę!!! Martita: Witam wszystkich gości i zapraszam do rejestrowania się lub logowania :690: LadyW: !!!!!!!!! Hop Hop !!!!!!!!!! Ashram: WESOŁYCH ŚWIĄT !!! kwiatek12-28: avoid witaj na forum ;*

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 113 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
  Widok do druku

Re: Karmienie piersią
Autor Wiadomość
PostWysłany: 25 Lis 2009, 21:29 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB

Dołączenie: 27 Kwi 2008, 14:18
Margaretka napisał(a):
To zależy od dziecka,mój synek był strasznym"cycusiem" i stale chciał cyca,a zostawić go nie mogłam,bo po pierwsze nie miałam z kim(moi rodzice pracują od pon.do sob. i do późna,a teściowie się nie garną,mąż pracuje do późna),a po drugie jak już gdzieś wyszłam,to z dzieckiem i właśnie był ten stres czy nie zacznie płakać do cyca,kiedy byłam np.na zakupach.Oczywiście karmienie sprawiało mi przyjemność,ale po wielu miesiącach byłam już nieco wyczerpana i fizycznie i psychicznie :roll: :) .
Komfort jest duży,ale też jest dużo negatywnych stron karmienia piersią.Uważam,że mimo wszystko warto karmić piersią,ale jest to pewnego rodzaju zobowiązanie i uwiązanie(przepraszam za takie określenie) :) .

No to moj drugi bedzie chyba takim cycusiem :loll: a ja niestety mam jeszcze jedno male dziecko ktore potrzebuje zainteresowania wiec nie moge ciagle go trzymac przy cycu.

Profil E-mail  

PostWysłany: 25 Lis 2009, 21:35 
Początkujący
Początkujący
Awatar użytkownika

Dołączenie: 06 Lis 2009, 19:59
Miejscowość: Duże miasto
smerfetkahh napisał(a):
a ja niestety mam jeszcze jedno male dziecko ktore potrzebuje zainteresowania wiec nie moge ciagle go trzymac przy cycu.

No właśnie,jest to też bardzo angażujące czasowo,bo tak jak w przypadku mojego dziecka-nawet jak zjadło,to i tak chciał być przy cycu często i długo :kolobok:.
Ja przez 13 miesięcy praktycznie zajmowałam się nim sama 24 godziny na dobę,nikt mi nie pomagał.Dopiero od niedawna mąż ma wolne weekendy więc w weekend mi pomaga zajmować się dzieckiem :).

Profil E-mail  

PostWysłany: 25 Lis 2009, 21:36 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB

Moj pierwszy taki nie byl wiec nie znalam takiej sytuacji :? ale teraz jest to dla mnie katasrofalne :( ciagle ssa i najlepiej to by spal przy cycu caly dzien :roll:

Profil E-mail  

PostWysłany: 29 Sie 2010, 15:51 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB
Awatar użytkownika

Dołączenie: 29 Kwi 2008, 12:00
Miejscowość: z daleka ;)
JA MAM JUZ DOSYC :oops: :kolobok:
Jezu PODZIWIAM kobiety ktore karmia dzieci latami :oops: :placze:
Ja karmie raptem 2 miesiac i juz mam dosyc.... caly czas bola mnie cycki od "uzywania" sa wielkie ciezkie i w nic nie moge je upchac :kolobok: stanik to juz chyba ZZZZ nosze?

A druga sprawa Junior ciagle jest gladny jak przespi2h to jest cud :ahh:

Profil E-mail  

PostWysłany: 29 Sie 2010, 18:51 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB

Dlatego ci juz pisalam,ze ja wolalam dac flache i przynajmniej dziecko mi sie nie denerwowalo i przespalo mi o wiele dluzej.
Kevin to do 5 miesiaca od chwili podania flachy w nocy sie wogole nie budzil....a to meczy i ciebie i dzidzie takie wstawanie.
Moja szwagierka tez karmila do ponad roku,ale ona nigdy nie miala z takim czyms problemow,miala pozywniejsze mleko.
A to,ze Juniorek przybiera dobrze na wadze wcale nie musi byc,ze masz pozywne mleko,bo przeca zawsze cos wypije...jak bys miala lepsze przespal by ci dluzej :)

Profil E-mail  

PostWysłany: 31 Sie 2010, 20:32 
Gaduła
Gaduła
Awatar użytkownika

Dołączenie: 29 Wrz 2009, 09:05
Miejscowość: Warszawa
Imię: Sylwia
Pisałam ostatnio, że daruje sobie odstawianie i guzik :lol4:
Już tydzień jesteśmy bez cyca i jest ok. Chociaż powiem szczerze, że mogłabym mu dawać jeszcze bo wcale mi tonie przeszkadzało :mrgreen1:

Profil E-mail  

PostWysłany: 31 Sie 2010, 20:44 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB
Awatar użytkownika

Dołączenie: 22 Cze 2009, 19:26
Miejscowość: slask
lastontas napisał(a):
że mogłabym mu dawać jeszcze bo wcale mi tonie przeszkadzało

sorki ale o juz chyba za dlugo a czym by byl starszy tym by mu bylo potem trudniej
moja szwagierka karmila malego do 4 roku i wiesz co teraz oproz mleka nic nie chce jesc katusze przechodzila zeby go odstawic a teraz pomalu ma anoreksje i odruch wymiotny na wszystko do jedzenia co nie jest biale masakra :ahh:

Profil E-mail  

PostWysłany: 31 Sie 2010, 21:18 
Gaduła
Gaduła
Awatar użytkownika

Dołączenie: 29 Wrz 2009, 09:05
Miejscowość: Warszawa
Imię: Sylwia
No to może faktycznie dobrze zrobiłam, że go odstawiłam. Nigdy nie wiadomo jak to by było z moim.

Profil E-mail  

PostWysłany: 01 Wrz 2010, 18:55 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB
Awatar użytkownika

lastontas jezu podziwiam ciebie :ahh:
ja malego dokarmiam na noc butla i kuzwa zmienialm mostanio mleko na gerber bolekarka powiedziala ze lepsze i Piterek jakis krostek dostal teraz nie wiem czy to od proszku bo nowy uzywlam czy od mleka czy kuzwa moze to tylko potowki :evil: :kolobok:

Profil E-mail  

PostWysłany: 29 Wrz 2010, 10:36 
Nowy na forum
Nowy na forum

Dołączenie: 23 Lis 2009, 12:28
Drogie Panie,

czy używacie specjalnych staników do karmienia? Jeśli tak, to jakich firm, a jeśli nie, to dlaczego? Z powodu wyglądu, praktyczności, czy innych czynników?

Profil E-mail  

PostWysłany: 29 Wrz 2010, 13:22 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB
Awatar użytkownika

Dołączenie: 22 Cze 2009, 19:26
Miejscowość: slask
satine_bielizna napisał(a):
czy używacie specjalnych staników do karmienia?

ja uzywalam bo to wygodne a mialam taki "bezfirmowy " bo szkoda kasy na drogie jak to na chwile tylko jest ;)

Profil E-mail  

PostWysłany: 29 Wrz 2010, 13:24 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB

Tez uzywalambo byl praktyczny i bez drutow :hahaha:

Profil E-mail  

PostWysłany: 29 Wrz 2010, 13:50 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB
Awatar użytkownika

tak tak ja tez"uzywalam" jest wygodny i nawet ladny :690:

no i wlasnie konczymy cycowanie :oops: z dniana dzien mam coraz mniej mleka ( prawdopodobnie ze zmeczenia nerwow :niewiem: sama niewiem)

z rana sciagam sobie z ledwoscia po calej nocy 100ml i na noc przed pojsciem spac z obu piersi to samo '
Piotrek na sam widok cycka dostajepadaczki z nerwow wiec go juz nawet nie przystawiam no bo po co on i ja mamy sie denerwowac skoro tam nic nie ma :oops:

Profil E-mail  

PostWysłany: 29 Wrz 2010, 13:53 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB

a czym Ty sie tak przejmujesz,przeciez to nie koniec swiata :)
I moim zdaniem nie potrzebnie denerwujesz malego jesli mleka masz malo.
Pomysl jakby tobie ktos dal cos do picia przez smoczek dla niemolaka a masz takie pragnienie,ze nie wiem :|

Profil E-mail  

PostWysłany: 29 Wrz 2010, 14:18 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB
Awatar użytkownika

smerfetkahh wiesz ciesze sie ze go karmilam cycem cos te 3 miechy bo Nikola skonczyla cycowanie juz po miesiacu :roll:

ja go juz nie przystawiam do cycka ( za co dostalam opieprz od konsultantki laktacyjnej) bo ona twierdzi ze ja trace pokarm przez to ze go nie przystawiam :niewiem:

ja teraz juz tylko sciagma laktatorem i tyle ile mi sie uda sciagnac tyle jemu podaje z butelki dlatego podziwiam kobiety ktore karmia do ilus tam lat dzieci :niewiem:

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 113 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości