Passion: Miłego dnia wszystkim życzę!!! Martita: Witam wszystkich gości i zapraszam do rejestrowania się lub logowania :690: LadyW: !!!!!!!!! Hop Hop !!!!!!!!!! Ashram: WESOŁYCH ŚWIĄT !!! kwiatek12-28: avoid witaj na forum ;*

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 42 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
  Widok do druku

Re: Roczne dziecko wymusza płaczem i krzykiem, co robić?:-/
Autor Wiadomość
PostWysłany: 29 Wrz 2010, 19:51 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB

Dołączenie: 27 Kwi 2008, 14:18
Nie boj sie on rozumie ;)
I Ty myslisz,ze ja co prosze go aby weszedl do wozka lub szedl do domu? nieraz go ciagne za soba bo mam drugie dziecko i zakupy,ale jakos to az taki dramat to nie jest :) przeciez duzo dzieci tak sie zachowuje ;)
Ty masz kawalerke ja mam duze mieszkanie,80 metrow i mam tez zabawki wszedzie,ale jesli bawie sie zdziecmi to sie bawie...sprzatam jak ida spac lub wieczorem :)
I ja tez gotuje :) jesli dzieci nie spia Mikemu wlaczam bajkea malego do siedzonka i w kuchni ze mna siedzi i wogole to czesto gotuje z synkiem,zawsze cos pomiesza lub wleje.
Ja staram sie wszystko jakos w zabawe zrobic,bo tak bym miala takiesame nastawienie jak Ty.

Profil E-mail  

PostWysłany: 29 Wrz 2010, 20:18 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB
Awatar użytkownika

Dołączenie: 22 Cze 2009, 19:26
Miejscowość: slask
wiesz co popieram smerfetke ze stanowczo ze duzo pracy przy tak malym dziecku i z tesknoty i chci posiadani ciebie na "wlasnosc" w te wolne dni takie sa jego reakcje poprostu zwyczajnie jak sie drze to silo rzeczy musisz na niego zwrocic uwage i to wykorzystuje
kolejna mysl jak mi sie nasunela to rozmowa z mama na temat tego jak ona "go wychowuje" moze tu tez tkwi problem bo wasze metody sa rozne i maly ma pomieszanie z poplatanie :niewiem:

Profil E-mail  

PostWysłany: 30 Wrz 2010, 03:51 
Gaduła
Gaduła
Awatar użytkownika

Dołączenie: 29 Wrz 2009, 09:05
Miejscowość: Warszawa
Imię: Sylwia
anna luiza napisał(a):
rozmowa z mama na temat tego jak ona "go wychowuje" moze tu tez tkwi problem bo wasze metody sa rozne i maly ma pomieszanie z poplatanie

Właśnie, też tak myślę. Twój syn więcej czasu spędza z twoją mamą. Pytałaś się jej czy przy niej też się tak zachowuje? Bo może być tak, że babci na wszystko pozwala czego maluch zapragnie a potem rodzice mają problem. Porozmawiaj z mamą a na pewno znajdziesz źródło jego zachowania.

Profil E-mail  

PostWysłany: 30 Wrz 2010, 07:06 
Początkujący
Początkujący
Awatar użytkownika

Dołączenie: 06 Lis 2009, 19:59
Miejscowość: Duże miasto
Właśnie moja mama twierdzi,że to jest dziecko anioł, przy niej je ładnie,ładnie się bawi..mama jest zdziwiona jego zachowaniem,kiedy jestem ja.Sama twierdzi,że to zupełnie inne dziecko jest wtedy,od razu mały diabołek się z niego robi.

Profil E-mail  

PostWysłany: 30 Wrz 2010, 16:01 
Fanatyk
Fanatyk
Awatar użytkownika

Dołączenie: 14 Wrz 2009, 15:31
Miejscowość: London
Imię: Asia
hehehe...bo przewaznie tak jest ze przy obcych badz dziadkach dzieciaki sa kochane,a wlasnie przy rodzicach palma im odbija...Swiadczy to o tym ze je rozpusciliscie i takie tego teraz skutki :D ...Wiem co mowie,bo jak cie czytam to jakbym dziecko mojego brata widziala :)

Profil E-mail  

PostWysłany: 30 Wrz 2010, 17:56 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB

Moj to tam p0rzy kazdym diabel :hahaha:

Profil E-mail  

PostWysłany: 02 Paź 2010, 21:34 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB

Dołączenie: 28 Kwi 2008, 14:45
smerfetkahh napisał(a):
czesto gotuje z synkiem,zawsze cos pomiesza lub wleje.

Właśnie chciałam Ci to Margaretka doradzić. Spróbuj go zachęcać do pomocy przy gotowaniu. Zawsze coś Ci wymiesza. Tłumacz mu co gotujecie, wiesz może wtedy chętniej będzie chciał Ci jeść.
Róbcie razem kanapki - kolorowe (w innym dziale było sporo pomysłów na takie kanapki)

Profil E-mail  

PostWysłany: 03 Paź 2010, 09:08 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB

Ania co do kanapek to Mike moze je robic,ale nigdy jeszcze nie zjadl...nawet do przedszkla bierze suchy chleb :651: bo masla tez nie trawi :niewiem:

Profil E-mail  

PostWysłany: 16 Paź 2010, 20:00 
Początkujący
Początkujący
Awatar użytkownika

Dołączenie: 06 Lis 2009, 19:59
Miejscowość: Duże miasto
Dziewczyny,jak uważacie, co jest lepsze?, dziecko wyje,jakby je kroili przed snem, wyjść z pokoju i niech się wypłacze?, czy być przy dziecku, które wyje i stoi w łóżeczku?.Teraz praktykujemy to drugie i mamy wszystkie wieczory z głowy, bo dziecko potrafi wyć do 23, stoi w łóżeczku,wyciąga ręce,płacze, chce wychodzić i się bawić,nie chce spać, odłożenie do łóżeczka traktuje jak karę i od razu zaczyna płakać. Kiedy się położy i uspokoi, to trzeba go smyrać po ręku, już nam się wydaje,że śpi,a tu od nowa larum, bo się zorientował,że się wychodzi z pokoju.Już nam sił brakuje... :(

Profil E-mail  

PostWysłany: 18 Paź 2010, 06:58 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB

tez to przechodzilam:) najpierw sam zayspial potem kladlam go do lozeczka i wyl nieraz do 23.00 :608: wchodzilam kladlam go wychodzilam i tak ze 30 razy przez kilka tygodni az guwniarz maly nie nauczyl sie wychodzci gora :lol4: potem dawalam go do spiworka dziecego aby nie wychodzil,ale nie minelo pare : dni i sie w tym nauczyl wyskakiwac :593: normalnie masakra byla.Potem wlaczalam mu bajki,ale siedzial jakis zamulony i ogladal do 22.00 wiec od roku sama go usypiam :P klade sie z nim o 20.00 10 minut i synek odlatuje.
Ciekawe jak bedzie teraz z drugim,ale z pierwszym przezylam koszmar :/

Profil E-mail  

PostWysłany: 18 Paź 2010, 20:47 
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Dołączenie: 07 Maj 2008, 15:42
Margaretka napisał(a):
Dziewczyny,jak uważacie, co jest lepsze?, dziecko wyje,jakby je kroili przed snem, wyjść z pokoju i niech się wypłacze?, czy być przy dziecku, które wyje i stoi w łóżeczku?.

Nie mam dzieci, ale jak oglądałam kilka razy Super nianię to ona kazała jednemu rodzicowi siedzieć w pokoju z dzieckiem aż uśnie. Napewno jest to wykończające, ale myślę, że trzeba być konsekwentnym, aż młody da sobie spokój! ;*

PostWysłany: 19 Paź 2010, 07:50 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB

Martita napisał(a):
Margaretka napisał(a):
Dziewczyny,jak uważacie, co jest lepsze?, dziecko wyje,jakby je kroili przed snem, wyjść z pokoju i niech się wypłacze?, czy być przy dziecku, które wyje i stoi w łóżeczku?.

Nie mam dzieci, ale jak oglądałam kilka razy Super nianię to ona kazała jednemu rodzicowi siedzieć w pokoju z dzieckiem aż uśnie. Napewno jest to wykończające, ale myślę, że trzeba być konsekwentnym, aż młody da sobie spokój! ;*

Ja tak robie,ale czy to dobre :608: juz 3 lata go usypiam i jakos soebie nie dae spokoju :608: a ja zamiast robic cos innego mule sie w lozku :P

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 42 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości