Passion: Miłego dnia wszystkim życzę!!! Martita: Witam wszystkich gości i zapraszam do rejestrowania się lub logowania :690: LadyW: !!!!!!!!! Hop Hop !!!!!!!!!! Ashram: WESOŁYCH ŚWIĄT !!! kwiatek12-28: avoid witaj na forum ;*

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 396 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 27  Następna
  Widok do druku

Staramy się o dziecko
Autor Wiadomość
PostWysłany: 03 Sie 2009, 17:54 
Gaduła
Gaduła
Awatar użytkownika

Dołączenie: 01 Lip 2008, 21:45
Imię: Magdalena
Jak w temacie zapraszam dziewczyny, które są w trakcie starań o dziecko.
Ja postanowiłam, że moja sytuacja z pracą w miarę się ustabilizowała i najwyższa pora starać się o dziecko. To już drugi cykl naszych starań-niestety bezowocny...
W ogóle zawsze miałam problemy z nieregularnymi cyklami, wiele razy były takie sytuacje, że powinnam już zajść w ciążę i nic. Mam trochę stracha, że mogę być niepłodna. Zwłaszcza, że teraz mam ciągle problemy z seksem, nie mam praktycznie wcale na niego ochoty, kiedyś na samą myśl o seksie pojawiała się wydzielina, teraz praktycznie wcale jej nie mam...
Po ostatniej rozmowie w Poradni NPR postanowiłam mierzyć temperaturę i z przerażeniem stwierdziłam, że nie mam skoku temperatury (czyli brak owulacji). Jestem tym faktem podłamana, a nasi lekarze zaczynają niepłodność leczyć dopiero po roku bezowocnych starań o fasolkę.
Tak więc zaopatrzyłam się w wiesiołek i czekam na @, która powinna być już jakieś 5dni temu :005:
Czekam na pozostałe staraczki i porady dotyczące wspomagania zajścia w ciąże.
Polecam też strony nie linkujemy dla mierzących temperaturę. No i życzę powodzenia!

Profil E-mail  

Re: Staramy się o dziecko
PostWysłany: 04 Sie 2009, 10:47 
Super Użytkownik
Super Użytkownik
Awatar użytkownika

Dołączenie: 28 Kwi 2008, 17:33
LeeLoo a powiedz mi ile masz lat ? I co do tego mierzenia temperatury... różnice w niej są naprawdę niewielkie, więc trzeba być w tych pomiarach bardzo dokładnym, moze nie dopatrzyłaś tej jednej kreseczki ;) To kwestia wprawy. Mierzyłaś temperaturę, przez caly cykl czy najpierw wyliczylas sobie mniej więcej kiedy wypadną ci dni płodne i dopiero w ich obrebie zaczelas mierzyc ? ? A co do opóźnienia miesiączki to na pewno wiesz, ze jest kilka czyników na nią wpływających (przeziębienie, stan zapalny, zmiany klimatyczne, stres ) Więc moze to któreś z tych elementów wpływa na opóźnienie miesiączki u ciebie, zwłaszcza, ze wspominasz o problemach ze zdrowiem i stresie ).

Profil E-mail  

PostWysłany: 04 Sie 2009, 11:39 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB
Awatar użytkownika

Dołączenie: 28 Kwi 2008, 20:41
Miejscowość: Warszawa
Imię: Olga
Vi napisał(a):
I co do tego mierzenia temperatury... różnice w niej są naprawdę niewielkie, więc trzeba być w tych pomiarach bardzo dokładnym, moze nie dopatrzyłaś tej jednej kreseczki

Dokładnie, dlatego w sumie niezbędny jest termometr z dwoma miejscami po przecinku, to są takie malutkie różnice.

Co do opóźnienia, to jest tak jak Vi napisała. I nie martw się tym, nie nakręcaj, bo czynnik psychologiczny też jest ogromnie ważny!

Profil E-mail  

PostWysłany: 04 Sie 2009, 14:50 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB

Dołączenie: 27 Kwi 2008, 14:18
Ja tam nic nie mierzylam :mrgreen1:
I jesli masz zajsc w ciaze to zajdziesz ;) z moim ex narzeczonym staralam sie 2lata i nic a z B wystarczyl miesiac i bylam zaplodniona...wiec nie wiem od czego to zalezy :lol7:

Po drugie jak nie masz na niego ochoty :? to czemu chcesz z nim miec dziecko :roll:

Profil E-mail  

PostWysłany: 04 Sie 2009, 17:47 
Gaduła
Gaduła
Awatar użytkownika

Vi lat mam zaraz 23, a już od ponad 11lat miesiączkuję, więc cykle powinny być uregulowane. No zaopatrzyłam się teraz w termometr owulacyjny elektroniczny firmy microlife, ale różnice mimo wszystko są za duże. Planuję od następnego cyklu mierzyć od samego początku, na pomysł z mierzeniem wpadłam dopiero po wizycie w poradni NPR i dlatego ten cykl dopiero ma pomiary od któregoś tam dnia.

smerfrtkahh S. jest jaki jest, ale ma super podejście do dzieci i będzie dobrym ojcem, a czuję potrzebę zostania matką i nie chcę z tym zwlekać zwłaszcza po moich ostatnich wynikach cytologicznych i ekscesach z onkologiem, który na szczęście mnie trochę uspokoił.

Dzisiaj zaopatrzyłam się też w folik i od jutra zaczynam go łykać. Teraz pozostaje czekanie.

Profil E-mail  

PostWysłany: 04 Sie 2009, 17:54 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB
Awatar użytkownika

Dołączenie: 22 Cze 2009, 19:26
Miejscowość: slask
LeeLoo ja tam problemow z zajsciem w ciaze nie mialam ale kuzynka miala i z tego co mowila to lekarze widza problem dopiero po roku starania sie o dziecko takze powoli probowac i nie myslec o tym ze sie chce to jest ponoc regula chcacych czym bardziej sie chce tym gorzej

Profil E-mail  

PostWysłany: 04 Sie 2009, 18:10 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB

A moim zdaniem nikt nie wie jakim bedzie rodzicem gdy sie nie ma swoich :?
Moj B zawsze wszytkim powtarzal,ze on sie nie umialby sie dzieckiem zajac i nie przepadal za nimi a teraz wszyscy podziwiaja jakim jest wspanialym ojcem.
Po drugie LeeLoo i dziwny ten wasz przyklad potrzeby dziecka :roll:

Profil E-mail  

PostWysłany: 04 Sie 2009, 18:11 
Gaduła
Gaduła
Awatar użytkownika

anna luiza napisał(a):
to jest ponoc regula chcacych czym bardziej sie chce tym gorzej

Podobno to prawda.
Znajomej siostra jest grubo po trzydziestce.Przez prawie 15lat nie mogła zajść w ciążę, adoptowali dziecko. Kiedy stracili już nadzieję i adoptowana córa poszła do szkoły, to okazało się, że siora koleżanki jest w ciąży. Urodziła zdrowego synka.
Tylko, że ja jestem w gorącej wodzie kompana, teraz pomyślałam i teraz chcę :mrgreen:

smerfetkahh napisał(a):
Po drugie LeeLoo i dziwny ten wasz przyklad potrzeby dziecka :roll:

To jest bardziej mój przykład, to ja chcę dziecko, połówek jest bez pracy, więc nie za bardzo ma do tego zapał. Mam nadzieję, że ciąża zmotywuje go do działania a jak nie to wiem, żedojrzałam do bycia mamą, wiem że teraz moja sytuacja jest bardziej stabilna i czuję że poradzę sobie, nawet gdybym została z dzieckiem sama. Niestety czas nieubłaganie leci, a im dalej tym gorzej, tak mi się wydaje. Czas póki co nie gra na moją korzyść, to powiedział mi gin, żebym w miarę szybko podjęła decyzję o dziecku.
Coś mi mówi, że ma być tak i tak będzie dobrze.

Profil E-mail  

PostWysłany: 04 Sie 2009, 19:20 
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Dołączenie: 07 Maj 2008, 15:42
LeeLoo napisał(a):
Vi lat mam zaraz 23,

Niestety czas nieubłaganie leci, a im dalej tym gorzej, tak mi się wydaje. Czas póki co nie gra na moją korzyść, .[/quote]
Przepraszam, ale ja chyba już nie mam szansy na dzieci, bo mam aż 27 lat. :651:
:-?

PostWysłany: 04 Sie 2009, 20:04 
Super Użytkownik
Super Użytkownik
Awatar użytkownika

Dołączenie: 28 Kwi 2008, 17:33
LeeLoo napisał(a):
a już od ponad 11lat miesiączkuję, więc cykle powinny być uregulowane.

wcale nie, są kobiety które nie miesiączkują regularnie, nie jest to kwestia wieku

LeeLoo napisał(a):
na pomysł z mierzeniem wpadłam dopiero po wizycie w poradni NPR i dlatego ten cykl dopiero ma pomiary od któregoś tam dnia.

wiec wcale nie znaczy, ze nie masz owulacji, musisz sprawdzac temp. systematyczniej

LeeLoo napisał(a):
ale różnice mimo wszystko są za duże

nie rozumiem ????

LeeLoo napisał(a):
To jest bardziej mój przykład, to ja chcę dziecko, połówek jest bez pracy, więc nie za bardzo ma do tego zapał. Mam nadzieję, że ciąża zmotywuje go do działania

a co jesli nie ?? Wg mnie takie myślenie lub myślenie typu, ,,zajdę w ciąże to go przy sobie zatrzymam, sa troszkę niepoważne"

LeeLoo napisał(a):
Czas póki co nie gra na moją korzyść, to powiedział mi gin, żebym w miarę szybko podjęła decyzję o dziecku.

Można wiedzieć co ci dolega ? :( I jesli oczywiscie to wszystko kwestia zdrowia, tez bym nie zwlekala ...

Profil E-mail  

PostWysłany: 04 Sie 2009, 20:56 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB

LeeLoo sorry,ale ja najpierw na Twoim miejscu bym sobie glowe zbadala :mrgreen1:

Profil E-mail  

PostWysłany: 04 Sie 2009, 21:04 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB
Awatar użytkownika

Dołączenie: 28 Kwi 2008, 20:41
Miejscowość: Warszawa
Imię: Olga
LeeLoo napisał(a):
nawet gdybym została z dzieckiem sama.

Ty tak, ale... wydaje mi się to troszkę egoistyczne, a co z maluchem? Bez taty?
Dzidziuś to skarbonka bez dna, dlatego dziwi mnie troszkę, że odkładacie ślub z powodów finansowych, a decydujesz się na dziecko.

Vi napisał(a):
I jesli oczywiscie to wszystko kwestia zdrowia, tez bym nie zwlekala ...

Tu się zgadzam z Vi i rozumiem. Gdybym miała wybierać między teraz albo nigdy, też oczywiście wybrałabym teraz.

Profil E-mail  

PostWysłany: 05 Sie 2009, 08:51 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB
Awatar użytkownika

Dołączenie: 22 Cze 2009, 19:26
Miejscowość: slask
a ja tego wogole nie rozumie dla mnie dziecko powinno miec dwoje kochajacych sie rodzicow nie wiem jak inne dzieci ale moje nawet wyczuja ze sie klocilismy mimo to ze nigdy nie robimy tego przy nich i nie wyobrazam se wychowywac dziecka samej :651: to pochlania tyle czasu i pieniedzy ze szok
LeeLoo jesli kwestia zdrowia nie" zmusza cie "do bycia mama to ja bym sie w takich warunkach nigdy nie zdecydowala wkoncu dziecko to owoc milosci a nie zachcianka

Profil E-mail  

PostWysłany: 05 Sie 2009, 09:16 
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Dołączenie: 27 Kwi 2008, 09:48
Miejscowość: R. Śl.
Imię: Magda
anna luiza napisał(a):
dziecko to owoc milosci a nie zachcianka

dokładnie :roll: ale LeeLoo ma jakieś dziwne podejscie do życia :roll: najpierw chce obrączki nosić, żeby się przyzwyczaić, to może teraz chce dziecko, żeby sie przyzwyczaić :roll: dla mnie to totalny brak odpowiedzialności, ciągle narzekasz LeeLoo, ze masz problemy to z pracą, to z narzeczonym itd. i nagle Ci się dziecka zachciało
LeeLoo napisał(a):
teraz pomyślałam i teraz chcę :mrgreen:

masakra jakaś :?

http://rosaromaniuk.com/

Profil E-mail  

PostWysłany: 05 Sie 2009, 10:04 
Gaduła
Gaduła
Awatar użytkownika

Gdyby ktoś uważniej czytał moje wypowiedzi to wiedziałby, że zdiagnozowano u mnie zmiany nowotworowe typu CIN1. Zaleczono to lekami jednak powinnam się dość szybko zdecydować na dziecko i usunąć chorobową część szyjki macicy...
Nara

---------------

Cytuj:
i nagle Ci się dziecka zachciało

Haha od dawna myślałam o dziecku, nawet gdzieś pisałam że czekam na umowę na stałe i biorę się do dzieła

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 396 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 27  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości