Passion: Miłego dnia wszystkim życzę!!! Martita: Witam wszystkich gości i zapraszam do rejestrowania się lub logowania :690: LadyW: !!!!!!!!! Hop Hop !!!!!!!!!! Ashram: WESOŁYCH ŚWIĄT !!! kwiatek12-28: avoid witaj na forum ;*

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 288 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Następna
  Widok do druku

Z dzieciątkiem pod sercem
Autor Wiadomość
PostWysłany: 11 Lut 2010, 22:21 
Gaduła
Gaduła
Awatar użytkownika

Dołączenie: 01 Lip 2008, 21:45
Imię: Magdalena
Oprócz kalendarza ciąży jaki założyła Ninka pomyślałam, że przyda się temat z naszą ciążą. Jak się czujemy, co nam dolega, jakie badania nas czekają itp. Nie ma co o tym pisać w temacie "Staramy się o dziecko", bo dziecko już w nas jest.
Zacznę od tego, że niepokoi mnie swędzenie całego ciała, które zaczęło się może jakieś dwa dni temu. Zastanawiam się czy to jakieś uczulenie na proszek czy może coś związanego z ciążą. Jedyne co mi się w necie pojawia na ten temat to cholestaza, ale podobno to w późnej ciąży, więc mnie raczej nie dotyczy. Koleżanka mówi, że też ja ciało swędziało i kazali jej wapno pić.
Że też musi mnie tak wszystko swędzieć akurat teraz, już mam czarne myśli...
Poza tym zaczynają mnie dręczyć mdłości, w autobusie szykowałam reklamówkę, bo mało nie zwymiotowałam i rano jak jechałam do pracy to tak mi się kimło, że przejechałam swój przystanek, co nigdy mi się nie zdarza, bo zawsze śpię czujnie.
Ciekawe co jeszcze mnie czeka przez te 8 miesięcy które mi zostało :niewiem:
Ninka a co tam u Ciebie? Jakie badania są robione w stanach, na co tam zwraca się uwagę?

Profil E-mail  

Re: Z dzieciątkiem pod sercem
PostWysłany: 24 Lut 2010, 19:07 
Bywalec
Bywalec
Awatar użytkownika

Dołączenie: 25 Wrz 2009, 13:07
Nie wie czy to dobry dział ale zaryzykuję :) LeeLoo jak tam się czujesz przyszła mamusiu ?:) jak tam Fasolka ?:)

Profil E-mail  

PostWysłany: 24 Lut 2010, 19:21 
Gaduła
Gaduła
Awatar użytkownika

Nie będę narzekać, bo jeszcze fasolka się obrazi.
Dzisiaj byliśmy na USG, fasolka rośnie, serducho bije.
Trochę nudności i zaparcia mnie męczą, ale staram się sobie radzić jakoś.
Badania porobione, wszystkie wyszły ok no i oficjalnie od dzisiaj jestem ciężarna, bo lekarz założył nam kartę ciąży :clap:
Cieszę się, że w domu jest spokój, nic się do mnie nie burzą i widać, że nawet jakby się cieszyli, że będzie u nas dzidzi w domku.
Poza tym spoko :oki:

Profil E-mail  

PostWysłany: 24 Lut 2010, 19:33 
Bywalec
Bywalec
Awatar użytkownika

Dołączenie: 25 Wrz 2009, 13:07
Bardzo się cieszę, że tak wszystko dobrze :jupi: dzidzia teraz tak będzie rosła, że zanim sie obejrzysz a już będzie z Wami :) super, strasznie fajnie czytac takie wieści :jupi: pisz cześciej co u Was :690:

Profil E-mail  

PostWysłany: 24 Lut 2010, 23:03 
Super Użytkownik
Super Użytkownik

Dołączenie: 10 Lip 2008, 18:34
LeeLoo napisał(a):
Dzisiaj byliśmy na USG, fasolka rośnie, serducho bije.

A nie byliście wczoraj czy przedwczoraj?
Można tak często robić USG :>

Profil E-mail  

PostWysłany: 25 Lut 2010, 18:32 
Gaduła
Gaduła
Awatar użytkownika

Byłam tydzień temu. Nie ma przeciwwskazań do robienia USG. Ja już miałam robione 5 usg. Na pierwszych dwóch nie było nic widać. Później miałam 10lutego bodajże to było widać tylko pęcherzyk z zarodkiem. 16lutego serducho i 4mm no i wczoraj sprawdzaliśmy czy wszystko jest ok. Było serducho i 8,61mm dzidzia. Na następnej wizycie pod koniec marca też będziemy robić USG i sprawdzać przezierność karkową.
A 18marca mam tylko podejść po zwolnienie.
Jak zapłacisz albo chodzisz do prywatnej przychodni, to praktycznie na każdej wizycie jest robione USG.

Profil E-mail  

PostWysłany: 25 Lut 2010, 21:59 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB

Dołączenie: 27 Kwi 2008, 14:18
Ojej 5 usg :651: ja tez mialam sporo,ale tylko przy kazdej wizycie czyli co miesiac.

Profil E-mail  

PostWysłany: 25 Lut 2010, 22:25 
Gaduła
Gaduła
Awatar użytkownika

Nie no pierwsze trzy to były dlatego, że się piekliłam i bardzo chciałam szybko potwierdzić ciążę. Kolejne dwa były już u mojego lekarza prowadzącego. To pierwsze w celu sprawdzenia wieku ciąży, a to wczoraj głównie dlatego, że poprosiłam o nie, bo S. chciał zobaczyć. W sumie to nikt nie stwierdził, żeby USG miało jakiś negatywny wpływ na dziecko, ale kto tam wie. Następne już raczej będą co miesiąc na kolejnych wizytach.
Póki co lekarz wydaje mi się spoko. Twierdził też, że plamienia zdarzają się dość często i nie muszą wcale świadczyć o tym, że coś niedobrego się dzieje.
Póki co czekam z niecierpliwością na 14tydzień, kiedy to zacznie się drugi trymestr i ryzyko poronienia nieco spadnie.

Profil E-mail  

PostWysłany: 26 Lut 2010, 13:08 
Fanatyk
Fanatyk
Awatar użytkownika

Dołączenie: 14 Wrz 2009, 15:31
Miejscowość: London
Imię: Asia
LeeLoo napisał(a):
Byłam tydzień temu. Nie ma przeciwwskazań do robienia USG. Ja już miałam robione 5 usg. Na pierwszych dwóch nie było nic widać. Później miałam 10lutego bodajże to było widać tylko pęcherzyk z zarodkiem. 16lutego serducho i 4mm no i wczoraj sprawdzaliśmy czy wszystko jest ok. Było serducho i 8,61mm dzidzia. Na następnej wizycie pod koniec marca też będziemy robić USG i sprawdzać przezierność karkową.
Jak zapłacisz albo chodzisz do prywatnej przychodni, to praktycznie na każdej wizycie jest robione USG.

Ja jestem staroswiatowa,ale z tegop co pamietam to mialam ze dwa/3 razy robione,bo to niby zle wplywa na plod takie USG :roll:

zRESZTA JA TO MIALAM ROBIONE,ALE W 4/5 MSC PO RAZ PIERWSZY,BO POWIEDZIAL (LEKARZ),ZE WCZESNIEJ TO I TAK NIC NIE WIDAC...

Profil E-mail  

PostWysłany: 26 Lut 2010, 13:55 
Gaduła
Gaduła
Awatar użytkownika

No wiesz teraz sprzęt USG jest nieco lepszy. Ciocia się właśnie śmiała, że 18lat temu sąsiadka poszła rodzić a tam bliźniaki i niby na USG nic nie było widać.
Nie wiem w jaki sposób ultradźwięki mogą negatywnie wpływać na dziecko? To nie rentgen przecież.

Profil E-mail  

PostWysłany: 26 Lut 2010, 21:03 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB

Mikoll napisał(a):
LeeLoo napisał(a):

Ja jestem staroswiatowa,ale z tegop co pamietam to mialam ze dwa/3 razy robione,bo to niby zle wplywa na plod takie USG :roll:

zRESZTA JA TO MIALAM ROBIONE,ALE W 4/5 MSC PO RAZ PIERWSZY,BO POWIEDZIAL (LEKARZ),ZE WCZESNIEJ TO I TAK NIC NIE WIDAC...

A moim zadanie to terelmorele...gdyby tak bylo to by wogole tego nie robili :-? z pierwszym dzieckiem pod koniec ciazy mialam prawie co tydzien robione w szpitalu bo bylo cos nie tak.

Profil E-mail  

PostWysłany: 03 Mar 2010, 21:08 
Gaduła
Gaduła
Awatar użytkownika

Raport tygodniowy :593:
U nas na razie wszystko ok i mam nadzieję, że tak już pozostanie.
Czuję się nie najgorzej.
W sobotę i niedzielę coś po spacerze mnie kręgosłup bolał, ale doszłam do wniosku, że to chyba korzonki mi przewiało.
Chcę już koniec marca, bo pójdę na kolejne USG i będzie już fajnie widać moją dzidzię, z rączkami i nóżkami, a nie tylko taką plamkę jak teraz :zakochany:

Profil E-mail  

PostWysłany: 03 Mar 2010, 22:14 
Totalny Maniak NB
Totalny Maniak NB

A ty jestes w 7 tyg? i jeszcze plamke widac?

Profil E-mail  

PostWysłany: 04 Mar 2010, 13:41 
Gaduła
Gaduła
Awatar użytkownika

Dzisiaj już zaczynam 8tydzień. Tzn dla mnie to była plamka, tam niby widać, że obok łożysko się tworzy, no ale rączek i nóżek jeszcze nie było widać. Wstaiwłam to zdjęcie z ostatniej wizyty do galerii: http://www.nasz-babiniec.pl/forum/zdjecia-brzuszkow-ciazowych-i-usg-t734.html?view=unread#unread
Dzisiaj muszę iść prywatnie do gina, cholerny grzyb się nawraca, a nie będę sama tego leczyć będąc w ciąży :roll:

---------------

Wróciłam od lekarza. Podglądneliśmy znów dzidziusia ma już 2cm!!! Oczywiście te grudki z pochwy i to swędzenie to grzyb. Dostałam Natamycinum w globulkach.
Teraz boli mnie coś podbrzusze po tym badaniu ginekologicznym :608:

Profil E-mail  

PostWysłany: 12 Mar 2010, 09:35 
Gaduła
Gaduła
Awatar użytkownika

U nas bez zmian. Dalej często męczą mnie mdłości. Jestem bardzo bardzo szczęśliwa, bo zaczął się już 3 miesiąc :huraaaaa:
Jeszcze 3-4tygodnie i odetchnę z ulgą, bo ryzyko poronienia bardzo, bardzo się zmniejszy.
18.03 lecę do lekarza, ale tylko po przedłużenie zwolnienia. 31.03 idę na wizytę i będziemy badać przezierność karkową.
Tak sobie siedzę i myślę, że chciałabym już czerwiec... Będę wtedy na półmetku i chyba zacznę już kompletować poważniejszą wyprawkę :zakochany:

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 288 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości